Kuggnäsfestivalen 2004 ägde rum på Kuggnäs motorgård utanför nyköping helgen 6-8 augusti. Det blev ett mycket lyckat arrangemang med ett lysande väder och gassande sol hela helgen. Ett flertal band spelade, tyvärr fick ett par band som var utannonserade förhinder och kunde inte spela, vilket vi beklagar om någon saknade något av dem.

Redan på torsdagen började det komma folk som ville förfesta lite innan, sedan började det fylla på med folk på fredag förmiddag, då de flesta kom innan kvällen. En hel del kom även på lördagen, så på lördag kväll var det drygt 900 personer på området. I år hade vi dessutom en ny större tältplats som dessutom var upplyst på kvällarna, dels för man skulle se var man gick och för att det hade framkommit uppgifter om att stölder ur tälten hade förekommit, men det skedde enligt uppgift även i år. Vi försökte hålla koll på tältplatserna lite grand. Men det är svårt för oss att veta vem som hör till vilket tält, om någon blivit bestulen så vi beklagar även det.

På fredagen så började spelningen vid sex tiden och höll på fram till två tiden på natten, sedan var det bara sporadiska fylleskrik här och var resten av natten. På lördagen blev det sedan ännu varmare och många gick eller åkte och badade i det 25 gradiga vattnet i en vik till östersjön 3km bort. En lokal, mindre finsk man skjutsade folk i en gammal Dodge till badplatsen eller till centrum och systembolaget. Slutligen drog lördagens band igång och framåt kvällen så var det full fart igen. Tatuerare fanns på plats hela helgen för de som ville göra en sån, tröjor och liknande såldes och på lördagen signerades skivor.

Det gick som tidigare år lugnt till, och de flesta skötte sig utmärkt, då och då var det någon som blev lite för stökig, men samtliga lugnade ner sig efter tillsägning av festivalvakt. Polisen var på plats en gång på fredagen i civila kläder och gick ett varv för att kontrollera att det var lugnt. På lördagen gick en patrull runt en stund i uniform, men dom åkte efter en kvart. Däremot så kom representanter från sociala myndigheten och från brottsförebyggande rådet, samma personer som motarbetat oss från början, med att vägra oss alkoholtillstånd och andra konstiga påhitt. Dessa människor vägrades av naturliga skäl att  komma förbi entrén. Någon bröt en fot på fredagen och ficka uppsöka sjukhus, men var tillbaka på lördag igen. En tjej fick allergisk reaktion mot ett getingstick på lördagen, och blev hämtad med ambulans..

Inte ens massmedia har gjort några ansträngningar att smutskasta varken oss som arrangör eller er som besökare, det enda hittills är att Södermanlands nyheter hävdade att det bara kom 400 och att Ultima Thule spelade. Var de fått besökssiffran ifrån vet ingen, det var mer än dubbelt så många, och det kom en dementi i tidningen dagen efter om att Thule spelade, då stod det att bara delar av Ultima Thule hade spelat.

Slutligen får vi tacka samtliga som hjälpte till som arrangörer, och alla trevliga människor som dök upp för att festa, lyssna på musik och enbart ha roligt, de band som spelade, och polisen som insett att det inte behövs flera hundra poliser som bevakar området.