Sommarcruising 2023.

Missa inte årets första cruising i Nyköping!
Samling i hamnen 16.00 sedan cruising genom Nyköping
Kuggnäs håller öppet senare på kvällen

 

 

 

 

Tidigare information under 2021/2022:

Kuggnäs har arbetet hårt med att få till ett tillstånd för att kunna köra över hela storgatan i år. Vi hade möte med kommunen om att kunna genomföra en bra cruising genom hela storgatan, både nu den 6/6 och senare i höst. Vilket de var tillmötesgående om och vi fick ett preliminärt ja från deras sida.

Polisen som utfärdar tillståndet tar in remisser från kommunen och lokalpolisen, lokalpolisen i sin tur inte tycker att det är lämpligt att köra bil intill blomkrukor, och nekar i sitt remissvar på grund av detta. Det är inte svårt att förstå att någon på polismyndigheten i Nyköping har något personligt emot cruisingen då de kommer med så dåliga argument.

De föreslår istället samma väg som förra året, det vill säga på vägar som är öppna för allmän biltrafik. Det är ingenting vi är intresserade av, då det inte finns någon anledning för oss att stå som ansvariga för en sträcka där ni kan åka ändå.

Vi håller fortfarande på med en överklagan till förvaltningsrätten om att lokalpolisen i Nyköping förvägrar oss anordna cruising över storgatan. Vi hoppas det blir klart till vi ska köra. Om det inte blir det, eller om rätten väljer att gå på lokalpolisens linje, så är det ingenting som hindrar att vi tar bilarna ändå en sväng på utsatt datum.

Vi komer att ha Kuggnäs öppet, med liveband och öppen bar (med reservation för ändrade coronarestriktioner). Men som det ser ut nu kommer lättnader att införas 1/10.

Mer information kommer...

Det var många som åkte på den tilltänkta sommarcruisingen 6/6, även fast det inte är arrangerat, vilket är helt i sin ordning, men då vi inte arrangerar någonting så sker det i egenskap av invånare som åker bil på allmän väg.

Föregående års färdväg vi inte accepterar om vi ska stå som ansvariga, då det är väg öppen för allnän trafik:

Se bilder från avslutningscruisingen, klicka här:

 

Hej Nyköping, nu har vi fått svar från förvaltningsrätten angående den överklagan vi skickade in, efter det att Nyköpings kommun och polisen avslagit den färdväg vi ansökt om i många år. Det visade sig att, likt de gamla DDR-staterna så kan man inte överklaga ett beslut som en kommun tagit???

Eftersom de gav oss ett alternativ som innebär vägar där biltrafik är tillåten, så söker vi inte något tillstånd alls. Utan vi bifogar ett förslag på färdväg (se kartan), men skillnaden är att nu ANSVARAR INTE KUGGNÄS för detta, så detta är bara ett förslag och var och en får göra vad ni vill.

Ni som både åker i cruisningen, samt ni som uppskattar att se den från uteserveringar får ju gärna hjälpa oss i frågan, genom att kritisera och ställa sittande politiker till svars, men kom ihåg att hålla god ton.

 

Lite bilder från cruisingen i lördags, jämför gärna mot bilderna från tidigare år, hur mycket bättre struktur det var då mot årets spridda åkande som mest slutade med att de flesta parkerade någonstans.

Vi hoppas kommun och polisen släpper prestigen till nästa år, och ger oss tillstånd för en ordnad cruising över storgatan och torget.

Det fantastiska är att större delen av Nykpingspolisen hade tid att vakta storgatan och spärra av redan avspärrade delar lite mer med patrullbilar, istället för att bara som tidigare ge oss tillstånd och låta det hela sköta sig självt.

Se bilder från sommarcruisingen 2019, klicka här

 

Bilder från sommarcruisingen 2018, klicka här

 

Dags att teckna eller förnya medlemskapet inför 2023
Klicka >här< för mer info!

 

Välkommen till Kuggnäs Motorgård, här har vi samlat nödvändig information om föreningen. Aktuella händelser som fester och evenemang publiceras här när de är fastställda.

Kalender inför 2023 (klicka här och läs mer):

  • 3/6 Sommarcruising
  • sep/okt avslutningscruising och fest med live-band

 

Hyr en festlokal för 150 personer

bar_picÄr ni ett större sällskap som behöver en större lokal med alla tillbehör för fest, bröllop, födelsedag, eller liknande. Så har vi lokalerna för er.

Klicka på bilden för mer information och kontakta oss redan idag.